miercuri, 20 noiembrie 2013

COPIII SI ALIMENTATIA SANATOASA



         În cadrul şcolii s-au desfăşurat mai multe activităţi în care li s-a prezentat elevilor cât este de important să aibă o alimentaţie sănătoasă, fiind incluşi şi în proiectul „Viaţa”. În acest semestru activitatea a fost derulată de clasa a IV-a, coordonată de prof.înv. primar Boldi Daniela.

         Activitatea propusă a fost aceea de a realiza un desert pentru copii.

         Obiective:

-  Dobândirea unor deprinderi/comportamente corecte pentru alimentaţia copilului.

-  Formarea deprinderilor de prelucrare igienică şi corectă a alimentelor pentru valorificarea potenţialului lor nutritiv.

-  Evidenţierea principalelor tulburări/afecţiuni digestive, cauzate de o alimentaţie incorectă.

- Demonstrarea valenţelor învăţării prin cooperare-formator-copil şi ale lucrului în echipă.

- Înţelegerea importanţei unei alimentaţii sănătoase şi atragerea copiilor către mâncărurile  sănătoase, fără conservanţi, E-uri şi alte lucruri mai puţin sănătoase.

- stabilirea unor raporturi afective, positive între membrii grupului de elevi.

Descrierea activităţii: Ideea a venit din partea prof. Boldi Daniela în colaborare cu d-na bibliotecară Laza Anca Maria. Elevii au fost nerabdători să işi pregătească singuri dulciurile. Activitatea a început prin pregătirea materialelor necesare şi prin spalarea mânuţelor pentru a putea lucra cât mai curat. Copiii au pregătit aluatul pentru biscuiţi, au întins o “pătură” şi au decupat fiecare câteva forme. După ce s-au copt, au uns biscuiţii cu gem.          

            Elevii au lucrat şi în grupe şi individual. Au colaborat foarte bine şi veneau mereu cu cate o idee. Au pregătit apoi o masă unde s-au aşezat să deguste din bunătăţile făcute de ei. La finalul activităţii le-am pregătit un shake cu banana şi lapte şi şi-au dat seama că pot face şi cu mânuţele lor ceva foarte bun şi dulce, şi că nu de fiecare dată tot ce cumpără dulce din magazine e la fel de bun ca şi munca lor! Profesorii au fost şi ei serviţi cu bisuiţi făcuţi cu multă bucurie!

             Considerând că obiectivele propuse au fost atinse, elevii au concluzionat că trebuie să facem mai multe activităţi de acest gen.

 






 









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu